U bent hier: Home » Nieuws » PERSBERICHT: Topuitstappen en workshops voor eerste graad GO! atheneum Willebroek

PERSBERICHT: Topuitstappen en workshops voor eerste graad GO! atheneum Willebroek

De leerlingen van de eerste graad van GO! atheneum Willebroek leren elkaar en de school op maandag 10 en dinsdag 11 september beter kennen via een grote teambuilding.

Alle leerlingen die kozen voor STEM of SPORT in het eerste jaar gaan op 10 en 11 september op tweedaagse naar Hamoir (Durbuy) om de richting, de leerkrachten en elkaar beter te leren kennen. Om de jongens en meisjes van 1A die vanaf dit schooljaar STE(A)M volgen meteen een goed beeld te geven van de gekozen richting organiseerde de school een alternatieve en originele tweedaagse. Op maandag staat een stemproject op het programma. De leerlingen gaan al spelenderwijs zichzelf nieuwe vaardigheden aanleren/ontwikkelen onder de naam ‘Ter land, ter zee en in de lucht’. Ze gaan onder andere met recyclagemateriaal een bootje, wagentje en vliegertje maken om daarmee een wedstrijd tegen elkaar te houden.

Op dinsdag werken de leerlingen rond Sport. Ze gaan een adrenalineparcours doen en werken aan de teambuilding. Hier zullen de jongens en meisjes proberen om hun grenzen een beetje te verleggen. Koken doen ze ook zelf. De leerlingen worden begeleid door de leerkrachten STEM/Sport en een secretariaatsmedewerkster.

De eerstejaarsleerlingen uit de andere richtingen krijgen op maandag verschillende originele en leerrijke workshops op het schooldomein. Op dinsdag zijn er verschillende uitstappen per klas (bezoek aan de Zoo, skiën in Aspen, …).

Ook de tweedejaars genieten twee dagen van allerlei interessante workshops en uitstappen. Op maandag maken ze uitstappen met hun klas (Huis van de toekomst, achter de schermen Zoo, Hazewinkel, rolstoelbasketbal, …). Op dinsdag krijgen ze in verschillende groepen workshops op het schooldomein (CPR, leren leren, …).
 


Bericht geplaatst op 14/09/2018 « Terug naar het overzicht