U bent hier: Home

Studieaanbod

Bekijk ons studieaanbod en onze inschrijvingsmomenten!

Maak kennis met onze school a.d.h.v. dit filmpje.

Vernieuwd lessenpakket in de eerste graad!

Eerste leerjaar van de eerste graad A-stroom:

= 28 uren basisvorming (deze zijn voor iedereen dezelfde, ongeacht de keuzevakken):

Aardrijkskunde 2 u
Engels 2 u
Frans 4 u
Geschiendenis 1 u
Godsdienst / zedenleer 2 u
Lichamelijke opvoeding 2 u
Muzikale opvoeding 1 u
Natuurwetenschappen 1 u
Nederlands 5 u
Plastische opvoeding 1 u
Techniek 2 u
Wiskunde 5 u

 

4 uren keuzevakken:

Ofwel kies je 4 uren LATIJN: interesse in de cultuur van de Romeinen en het uitdiepen van de taal;

Ofwel stel je twee keer 2 uren samen ( kies telkens 2 uren uit GROEP A en 2 uren uit GRoep B):

GROEP A:

STEM (2 uren): onderzoekend, inzichtelijk en projectmatig onderwijs rond wetenschappen, technologie, ingenieurswetenschappen en wiskunde

SPORT (2uren): uitdieping van het basispakket (voor de sportievelingen of zij die graag wat meer beweging hebben)

TALEN (2uren) projectmatig werken rond talen, zoals Nederlands, Frans en Engels

GROEP B:

STEM (2 uren): onderzoekend, inzichtelijk en projectmatig onderwijs rond wetenschappen, technologie, ingenieurswetenschappen en wiskunde

KUNST (2 uren): projectmatig werken en creatief zijn met kunst en uitdieping van M.O. en P.O.

Voor elk talent zijn jullie bij GO! Atheneum Willebroek aan het juiste adres!

LATIJN

STEM
(Science Technology Engineering Mathematics)

TALEN

KUNST

SPORT

Naast het basispakket voor iedereen zijn vele combinaties van keuzevakken mogelijk!

Kom het zelf ontdekken en stel zelf je pakket samen!

 

Munesco 2018 (04/06 tot 08/06)

Onze delegatie (minus een zieke Angela) die volgende week Atheneum Willebroek weer op de kaart zal zetten. Onze school zal als enige (!) Belgische school op de Munesco 2018 in het Nederlandse Almere aanwezig zijn. Munesco = het simuleren van een vergadering van de Verenigde Naties. Het thema van dit jaar is de bevolkingsgroei op onze aardbol (we gaan in sneltempo richting 9 miljard mensen) en de uitdagingen die daar bij komen kijken. Onze school zal -net als vorig jaar in Den Haag- de rol van China op zich nemen. Meer foto’s volgende week vanop de Munesco. #unescoschool #ambassadeurs voor gans Vlaanderen #yeswecan

Uitwisseling (07/05 tot 11/05)

Deze week leren 13 eerstejaars onze noorderburen wat beter kennen op uitwisseling met CSG Winsum.


 

  • Vernieuwd lessenpakket in de eerste graad! Eerste leerjaar van de eerste graad A-stroom: = 28 uren basisvorming (deze zijn voor iedereen dezelfde, ongeacht de keuzevakken): Aardrijkskunde 2 u Engels 2 u Frans ...Lees meer »

  • Uitwisseling (07/05 tot 11/05) Deze week leren 13 eerstejaars onze noorderburen wat beter kennen op uitwisseling met CSG Winsum.  

  • Selectieprocedure adjunct-directeur GO! atheneum Boom De scholengroep wenst over te gaan tot de toelating tot de proeftijd van een adjunct-directeur op uiterlijk 1 september 2018. Kandidaten dienen geldig te kandideren bij de scholengroep. Binnen de vastgelegde termijn en in overeenstemming met...Lees meer »

  • Studieaanbod Bekijk ons studieaanbod en onze inschrijvingsmomenten! Maak kennis met onze school a.d.h.v. dit filmpje.

  • Vacature: ondersteuner BaO en SO NOA 5 / Impuls GO! scholengroep Rivierenland - Rupelstreek, Klein-Brabant, Vaartland in Bornem zoekt een ondersteuner BaO en SO NOA 5 / Impuls U vindt hier de vacature. 

  • Munesco 2018 (04/06 tot 08/06) Onze delegatie (minus een zieke Angela) die volgende week Atheneum Willebroek weer op de kaart zal zetten. Onze school zal als enige (!) Belgische school op de Munesco 2018 in het Nederlandse Almere aanwezig zijn. Munesco = het simuleren van een v...Lees meer »

  • Bezoek aan het fort van Breendonk Onze ere-directeur is als gids weer op dreef om de leerlingen van 5BSO te vertellen over het trieste lot dat vele mensen hebben mogen ondervinden ... in het fort van Breendonk onder het nazi-regime.

  • Leervisie ZaLM! Maak kennis met de leervisie van GO! scholengroep Rivierenland ZaLM!

  • Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur / TA TADD Oproep tot de kandidaten die een beroep wensen te doen op het recht op een tijdelijke aanstelling van doorlopende duur. Stuur voor 15 juni het standaardformulier 'Aanvraag tot het verkrijgen van het recht op een tijdelijke aanstelling van ...Lees meer »

  • Personeelsbeweging 1 juni - 1 juli - 1 oktober 2018 Lijst met vacant verklaarde betrekkingen In toepassing van artikel 28 van het DRP publiceren wij onze lijst met vacant verklaarde betrekkingen (wervingsambten), samen met een oproep tot de kandidaten. De vacantverklaring gebeurt op basis van d...Lees meer »